Linkek a témában:
Bodrogi csukapörkölt
Hozzávalók: 1,5 kg csuka (vagy ponty), 20 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 evőkanál pirospaprika, 1 burgonya, 1 csöves pirospaprika, 1 evőkanál paprikakrém, 1 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 dl vörös bor, törött bors, só
Csuka citrommártással
Hozzávalók (4 személyre): Citrommártás: 2 ek vaj, 2 ek liszt, 4 dl hal-alaplé, 1 tojássárgája, 1 dl tejszín, 2 citrom leve, só, 2 kiskanál fehér bors
Csuka: 1 kg csuka, 5 dkg liszt, 2 tojás, 1 citrom, 3 dl olaj, 0,5 kg rizs
Csukafilé faszénparázson, csirkemájjal, gombával
HOZZÁVALÓK:
megtisztított csuka
só
bazsalikom
őrölt feketebors
majoránna
füstölt szalonna
csirkemáj
gomba
tojás
zöldpaprika
paradicsom
salátaolaj
friss kenyér
Dióval töltött csuka
Hozzávalók: 1 másfél kg-os csuka, 2 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg darált dió, 2 tojás, 1 zsemle, 1 dl tejföl, fél citrom, őrölt bors, só, majoránna
Faddi fokhagymás csuka
Hozzávalók: 1 kg csuka, 10 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, egy fej közepes nagyságú vöröshagyma, 1 tojás, só, bors, erős törött paprika ízlés szerint.
Fehérboros töltött csuka
Hozzávalók 4 főre: 2 db csuka, 4 db zsemle, kevés tej, 3 db tojás, 1 db citrom, 175 g tejföl, 2 dl száraz fehérbor, 1 ek liszt, vaj, só, bors, majoranna, petrezslyem
Gombás csuka
Hozzávalók: 1 kg-os csuka, 20 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, só, őrölt bors, 1 dl tejföl, 4 evőkanál liszt, zsír.
Gyömbéres csuka tejszínes póréhagyma-mártással
Hozzávalók: 1 csuka, 1 kisebb gyömbérdarab, 1+1 ek olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, só
Körethez: 20 dkg(basmati) rizs, kb. 4 dl marha alaplé (tyúk vagy csirke is jó), pár szál petrezselyemzöld, 1 ek. olívaolaj
Mártáshoz: hal alaplé, 1 póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 2-3 kk kukoricakeményítő, 2 dkg vaj
Kapros csuka roston
Hozzávalók: 1 szép csuka, 2 dl olívaolaj, 2 csipet száraz kapor, só, olaj, 3 dl mandulás likőr, 1 citrom, 5 dkg vaj
Kocsonyás csuka
Hozzávalók: 1 közepes csuka, 1 l víz, 2 evőkanál ecet, 1 nagy vöröshagyma, 1-1 sárgarépa és fehérrépa, 1 citrom reszelt héja, pár szem szegfűbors, 2 babérlevél, 2-3 szem fekete bors, késhegynyi kakukkfű
Olimpikon csuka májával töltve
Hozzávalók 4 személyre: 1 fej fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöld, 1/2 kg bacon, 25 dkg burgonya, 25 dkg lilahagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg paprika, 25 dkg csiperkegomba, só, fehér bors, 3-4 dl fehérbor, 3 doboz tőkehalmáj, 60-70 dkg csuka